Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht

Poujoulat rookkanaal

Omschrijving

Spelen met vuur moet veilig. Kies daarom voor het beste rookgaskanaal.

Poujoulat blinkt uit in het grote aantal verkrijgbare onderdelen waaruit het kanaal opgebouwd kan worden. Hierdoor kan in vele uitzonderlijke situaties toch een goede oplossing geboden worden. Ook een langer stuk bovendaks is geen probleem. (Tot 230 cm vrijstaand is technisch geen probleem).

De kanalen van poujoulat zijn blank leverbaar maar ook afgewerkt in een willekeurige RAL kleur. Deze afwerking is niet een gewone lak maar de kanalen worden geëpoxeerd, vergelijkbaar met poedercoating. Een zeer hoge kwaliteit afwerking die jaren goed zit.

Voor rookgaskanalen zijn het CE-keur, de europese norm NEN-EN 1856-1, het bouwbesluit en de installatievoorschriften van toepassing. Hierin is onder andere vastgelegd hoe het kanaal gemonteerd moet worden, dat het kanaal omkokerd dient te worden en met welke materialen.

Het rookgaskanaal zijn er verschillende diameters verkrijgbaar; rond 130 mm – 150 mm – 180 mm – 200 mm – 250 mm – 300 mm – 350 mm. De diameter van het rookgaskanaal is geheel afhankelijk van de haard die er onder komt te branden. De uitmondingsdiameter van de haard en de diameter van het kanaal moeten hetzelfde zijn.

Specificaties

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top