Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht

Domusa Bioclass HM 10 t/m 66 KW

Omschrijving

Bioclass HM 10 t/m 66 KW

De Domusa Bioclass pellet ketel is een kwalitatief zeer goede en efficiënte ketel. Dankzij het brede scala aan vermogen is deze pellet ketel geschikt voor bijna ieder woonhuis. De Bioclass CV ketel is ontworpen om uw comfort, welke we van onze huidige ketels gewend zijn, te blijven garanderen. Dankzij de volledig automatisch brander en warmtewisselaar reiniger heeft u minimaal omkijken naar uw ketel. Daarbij is de reiniging van de brander zo ontworpen dat ook slak vorming of onverbrande pellets gemakkelijk uit uw brander verwijderd kunnen worden. Dit garandeert een betere verbranding en veel minder onderhoud aan uw pellet ketel.

Om het rendement van uw ketel te blijven garanderen heeft de ketel een innovatief “hotstream” systeem. Dit voorkomt dat er condensatie voorkomt in de warmtewisselaar wat zeer belangrijk is om vervuiling van de pellet ketel te voorkomen. Hierdoor is de ketel gemakkelijker in verschillende installaties te installeren met bijvoorbeeld een buffervat, radiatoren en vloerverwarming. Daarbij heeft de Bioclass pellet CV ketel een perfecte verbranding van zijn pellets. Dit wordt verzorgt door een elektronische controle welke zorgt dat er een optimale hoeveelheid zuurstof wordt toegevoegd aan de hoeveelheid pellets welke er in de brander liggen. Hierdoor weet de ketel steeds een optimale verbrandingstemperatuur te genereren wat zorgt voor een maximaal rendement uit uw pellets, ook op laag vermogen. Hierdoor is het mogelijk om de Bioclass ketel ook zonder buffervat toe te passen en toch een zeer goed rendement met uw pellet ketel te kunnen behalen.

Als pellet voorraad kunt u kiezen uit 190 of 350 KG aan pellet voorraad. Optioneel is dit uit te breiden met een pneumatisch systeem, welke de pellets aanzuigt vanuit een grotere voorraad van bijvoorbeeld 5000 kg pellets. Ook kunt u zorgen dat u minder vaak de assen hoeft te legen, hiervoor hoeft u enkel de as compressor aan de ketel toe te voegen. Hierdoor worden de assen in een verrijdbare bak samengeperst wat ervoor zorgt dat er veel minder pellets verbrand kunnen worden voordat u de assen hoeft te legen.

Om uw systeem nog beter in te regelen biedt Domusa tot slot speciale hydraulische aansluitkits aan. Hiermee kunt u zorgen dat uw Bioclass ketel optimaal kan samen werken met uw verwarming systeem, zoals  bijvoorbeeld radiatoren of vloerverwarming.

Bent u benieuwd welke opties en voordelen de Bioclass HM 10 – 66 KW nog meer heeft? Bekijk ook eens de folder en filmpjes of neem met ons contact op.

Voordelen van de Bioclass HM 10 – 66 KW

  • Zeer efficiënte modulerende ketel.
  • Zeer goed samen te laten werken met Radiatoren, vloerverwarming, buffervat, zonneboilers en een warmtepomp.
  • Keuze uit twee pellet opslag bunkers, namelijk190 of 350 KG welke links of rechts te monteren zijn.
  • Gemakkelijk uit te breiden met pneumatisch systeem
  • Werkt zonder retour verhoger en is geschikt tot een retour temperatuur van 25 graden.
  • Automatische brander en warmtewisselaar reiniging.
  • Zeer gemakkelijk te bedienen controller welke pompen, 3 weg-kleppen en dergelijk aan kan sturen.
  • Ledigen aslade 1 keer in de 2 a 3 weken, na uitbreiding met as-compressie kan dit verlengd worden tot ongeveer 1 keer in de twee maanden.
  • Gemakkelijk te installeren inclusief Nederlandse handleiding en ondersteuning.

Specificaties

Energie-efficiëntieklasse
Brandstof Pellets
Rookkanaal diameter 150 mm

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top