Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht

De techniek achter een houtkachel met CV.

Omschrijving

Specificaties

De techniek achter een houtkachel met CV

Bent u op zoek naar een ecologisch en economisch verantwoorde manier van verwarmen?

De Smidse is gespecialiseerd in duurzaam verwarmen, met behulp van een hout of pellet kachel evt. in combinatie met zonne-energie kunt u uw hele huis en het sanitaire water verwarmen. Door het combineren van kennis en kwaliteit bieden wij een totaalsysteem aan geschikt voor iedere woning. Zowel oudere als nieuwe passief en laag energie woningen. De opgewekte warmte wordt opgeslagen in een vat en afgegeven naar behoefte. Als u langere tijd niet stookt, bijvoorbeeld als u met vakantie bent, neemt een CV ketel het automatisch weer over.

Om de juiste keuze te kunnen maken is het van belang uit te rekenen welk vermogen goed in uw woning past. Welk buffervat hierbij hoort:

 

De cv kachel heeft een in- en uitgang. Het verwarmde water zal door middel van een pomp uw leidingen in worden gepompt en het koude water zal door dezelfde pomp weer teruggeleid worden naar de kachel om hier weer opgewarmd te worden door het vuur. Met een houtkachel met CV verwarmd de houtkachel niet alleen de kamer maar kan  met de CV-zijdig afgegeven warmte de rest van het huis ook verwarmt worden (bijvoorbeeld de badkamer of kinderkamer waar gestudeerd word).

ls de houtkachel met CV brandt moet hij altijd zijn warmte (CV zijdig) kwijt kunnen. Daarom wordt vaak een warmtebuffer geïnstalleerd. Zonder buffervat moet het CV systeem voldoende groot zijn en er altijd een radiator openstaan om de warmte af te kunnen voeren.

Als er een buffervat is opgenomen in de installatie wordt de houtkachel met CV hier op aangesloten. Tijdens het stoken wordt het buffervat opgewarmd. Zodra er warmtevraag is via de CV, put deze eerst uit het buffervat. Zo wordt de warmte in het buffervat alleen gebruikt als deze nodig is.

Afmetingen buffervat:

Het buffervat kan ook gebruikt worden om sanitair water mee te verwarmen. Hiermee wordt het maximale uit de investering gehaald. Dit is vaak heel mooi te combineren met een zonneboiler. Wij zijn dealer van vacuumbuis-collectoren en vlakkeplaat collectoren van Eco2All.

Voor het besturen van dit geheel hebben wij een unieke oplossing met een z.g. verschilregelaar. De verschilregelar meet de temperatuur bovenin het buffervat en de temperatuur van het retourwater uit de CV. Als het buffervat voldoende warm is, gaat een electrische klep om waarmee het water uit de CV installatie door het buffervat word gelaten. Als het buffervat niet voldoende op temperatuur is, neemt de CV ketel het automatisch weer over.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top